psihoterapie-cognitiv-comportamentala

Rozmarinul isi are originile in zonele mediteraneene, dar treptat s-a extins in intreaga Europa. Planta este bogata in calciu, vitamina B6 si fier. In componenta acesteia se mai gasesc: camfor, cineol, linolol, antioxidanti etc.  Datorita efectelor sale de reintinerire a pielii, rozmarinul reprezinta in ingredient important al cremelor si lotiunilor pentru fata si corp.

Vitaminele si antioxidantii pe care ii contine ajuta la diminuarea aspectului capilarelor de la suprafata pielii, oferind tenului matur un aspect mai tanar si mai ferm. Pe scurt, iata care sunt beneficiile plantei asupra pielii:

Diminueaza acneea

Rozmarinul este recunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatoare, care ajuta indirect la diminuarea acneei. Cercetarile au aratat ca planta are si proprietati antioxidante, antimicrobiene, reducand bacteriile responsabile pentru aparitia acneei. Spre deosebire de alte tratamente, rozmarinul reduce acneea in timp ce hidrateaza tenul, dovedindu-se mult mai eficient in mentinerea sanatatii acestuia.

Previne cancerul de piele

Cercetarile au demonstrat ca, datorita continutului mare de substante antioxidante (carnasol si acid ursolic), rozmarinul previne aparitia melanomului (cancerului de piele). De asemenea, prin concentratia mare de substante antioxidante, ajuta si in lupta contra fenomenului de imbatranire prematura a pielii.

Stimuleaza circulatia

Rozmarinul are un efect intens de stimulare a sistemului circulator (limfatic, nervos, circulatia sangelui), fiind util in combatarea celulitei. De asemenea, are si un aport important in lupta impotriva retentiei apei in tesuturi si implicit in prevenirea aparitiei celulitei.

Ingrijeste pielea

Uleiul de rozmarin si (produsele care contin rozmarin) curata pielea fara a o usca si impiedica inmultirea bacteriilor. De asemenea, tonifica si reda fermitatea pielii. Fiind astringenta, aceasta planta ajuta la reducerea uleiului excesiv secretat de piele si par.

Trateaza diverse probleme ale pielii

Rozmarinul protejeaza celulele pielii si previne acele modificari care apar datorita inaintarii in varsta, cum ar fi ridurile si petele. Avand proprietati regenerative asupra pielii, extractul de rozmarin ajuta la vindecarea ranilor si este util in tratarea psoriazisului, dermatitelor, eczemelor, petelor pigmentare etc. Un aliat in tratarea petelor pigmentare sunt dermatocosmeticele din gama Dermacos Anti-Spot. In compozitia acestor produse se gasesc ingrediente active revolutioare: SEPICALM (aminoacid combinat cu nufar alb), cu efect calmant, antiinflamator si de inhibare a producerii melaninei, si SEPIWHITE (o combinatie de aminoacizi naturali, aloe vera, extract de ginseng, extract de rozmarin, vitamina A, vitamina E si ulei de alune), ce inhiba producerea melaninei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *