Pe vremuri, masculinitatea era caracterizata de trasaturi cum ar fi restrictia emotiilor, agresiunea si disocierea generala de toate lucrurile „feminine”. Barbatul secolului 21 se pare ca a depasit acest model traditional. Unele lucruri, considerate feminine, cum ar fi machiajul sau bijuteriile, au fost odata parte din apanajul barbatului, dar dezvoltarea feminitatii ca si concept a contribuit la schimbarea lucrurilor acceptate ca fiind masculine.

Cea mai importanta schimbare de roluri din ultimii ani a fost aparitia barbatului constient de sine caruia societatea ii lasa libertatea de a se mandri cu infatisarea sa. Cel mai bun exemplu in acest sens sunt cosmeticele pentru barbati promovate de vedete cum este David Beckham. Desi cosmeticele pentru barbati nu sunt abia aparute, comercializarea lor, faptul ca este ok pentru un barbat sa ii pase de felul cum arata, asta este un lucru nou.

Daca pana acum era normal sa iti auzi mama, sora sau prietena zicand „Sunt in intarziere, dar tot o sa-mi fac parul”, acum nici barbatii nu se lasa mai prejos. Multe dintre produsele de ingrijire destinate barbatilor ar fi fost catalogate ca fiind drept feminine acum cativa ani.

Multi considera ca aceasta schimbare de roluri este un lucru bun pentru ca inseamna ca barbatii sunt din ce in ce mai impacati cu latura lor feminina si reflecta o miscare inainte spre o societate din ce in ce mai egala. Barbatul secolului 21 este o persoana total diferita de cel de acum cateva generatii, iar dovada pentru acest lucru stau milioanele de produse targetate direct catre publicul masculin.

Nu am nici o problema cu un barbat care se ingrijeste, dar oare la un moment dat nu vor duce lucrul asta prea departe? Intreb chestia asta pentru ca avem deja exemplul femeilor care au exagerat cu mult cand a venit vorba de ingrijire personala. Poate ca ar trebui totusi sa lasam unele lucruri asa cum natura le-a vrut…

De jugariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *