frunze-de-menta

Menta (Mentha piperita) este o planta ierboasa cunoscuta in popor si cu denumirea de izma de gradina. Aceasta planta creste in culturi, iar in scopuri medicinale si cosmetice sunt folosite frunzele.

Menta este o sursa excelenta de mangan si vitamine importante: A (cu o mare concentratie de carotenoide, inclusiv beta-caroten) si C (un antioxidant solubil in apa din organism si necesar pentru a scadea nivelul radicalilor liberi care pot provoca deteriorarea celulelor). De asemenea, menta mai contine acid folic, fier, magneziu, calciu, vitamina B2, acizi grasi Omega 3, potasiu si cupru.

Pentru infuzii se folosesc atat frunze proaspete, cat si uscate. Frunzele de menta ofera o cantitate mare de uleiuri volatile, substante polifenolice, taninuri si flavonoizi. Datorita uleiurilor volatile, menta este folosita nu doar ca medicament, ci si ca aromatizant in industria alimentara si cosmetica. Frunzele de menta intra in compozitia multor produse cosmetice (creme, lotiuni etc.) datorita numeroaselor sale calitati: revigoreaza pielea, o intinereste, sporeste circulatia subcutanata si ajuta circulatia periferica.

Menta contine un ulei ce opreste dezvoltarea unor bacterii si inhiba cresterea unor anumite tipuri de ciuperci, fapt care explica includerea sa in compozitia unor lotiuni sau unguente pentru picioare si unghii. De asemenea, cremele de picioare care contin frunze de menta elimina senzatia neplacuta de oboseala. De exemplu, crema antiperspiranta pentru picioare Herbal Care este recomandata pentru ingrijirea picioarelor predispuse la transpiratie excesiva si miros neplacut. In compozitia acestei creme se gasesc ingrediente active ca extract de salvie, care incetineste si controleaza procesul de transpiratie, Bio-sulf, ce ofera protectie antibacteriana si antifungica, prevenind mirosul neplacut, frunze de menta, ce dau sentimentul placut de racorire si prospetime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *