Violenţa în cuplurile de adolescenţi

Numărul cazurilor de violenţă în rândul adolescenţilor a crescut îngrijorător. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de Universiatea din Bristol, peste 30% dintre adolescente au fost abuzate sexual de către prietenii lor.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.300 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani. În urma lui a reieşit faptul că 90% din fetele cu această vârstă au întreţinut relaţii sexuale, iar aproximativ 30% dintre ele au fost constrânse de partenerii lor să facă acest lucru.

20% dintre adolescenţii de sex masculin au recunoscut că au experimentat violenţa în cadrul cuplului. Pe de altă parte, unul din şapte băieţi a declarat că a fost silit să facă sex.

O tânără pe nume Samantha a dezvăluit că la vârsta de 14 ani a fost pentru prima dată lovită de prietenul ei. Fata a povestit că partenerul ei devenise exagerat de posesiv, bombardând-o cu telefoane şi sms-uri. După ce Samantha s-a hotărât pună capăt relaţiei, prietenul agresiv a urmărit-o încontinuu, până când într-o zi la şcoală i-a dat un pumn în faţă.

Specialiştii spun că astfel de cazuri sunt foarte des întâlnite, ceea ce este foarte îngrijorător.

Am fost pur şi simplu şocaţi când am aflat că violenţa că exploatarea sexuală şi violenţa începe la vârste atât de mici”, a declarat profesorul David Berridge, de la Universitatea din Bristol

De corina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *