Prajitura Tosca cu mere

O altfel de reteta pentru minunata prajitura Tosca pe care eu o indragesc atat de mult. Tosca mi se pare o prajitura extrem de usor de preparat dar si foarte gustoasa. Pentru ca imi place atat de mult si pentru ca o fac de fiecare data cand am ocazia, am incercat si alte combinatii pentru aceasta prajitura.

Am testat si o reteta de Tosca cu crema de caramel, crema de ciocolata dar si asta pe care v-o prezint astazi, prajitura Tosca cu crema de vanilie si un strat generos si aromat de mere.  Aceasta mi se pare foarte echilibrata, aromata si cremoasa.

In cazul in care vi se pare cam mult zahar (desi eu am redus mult cantitatile), puteti sa mai scadeti din cantitatea de zahar sau sa folositi un indulcitor. Incercati si alte variante de prajitura Tosca, nu doar cea clasica pentru ca sunt foarte gustoase.

Hai sa vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie.

Ingrediente pentru blat:

  • 1 cana de faina
  • Jumatate de cana de zahar
  • 1 cana de seminte de mac nemacinate
  • 1 plic de praf de copt
  • 5-7 linguri de lapte
  • 3 oua intregi
  • 500 gr de mere, scortisoara, un praf de sare

Ingrediente pentru crema:

  • 200 gr unt
  • 700 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri de amidon de porumb

Ca ingrediente extra, aveti nevoie de 200 gr de ciocolata + 50 ml de smantana lichida.

Cum se prepara Tosca cu mere?

  1. Prepararea cremei

Ne vom apuca de prepararea cremei inca de la inceput deoarece aceasta trebuie sa se raceasca la temperatura camerei. Pentru a nu astepta foarte mult si pentru a eficientiza procesul de pregatire a prajiturii, trebuie sa facem crema inca de la inceput.

Asadar, intr-un bol se amesteca galbenusurile, praful de budinca, zaharul si amidonul de porumb + 100 ml de lapte. Restul de lapte se pune la fiert iar cand incepe sa fiarba, se adauga compozitia cu oua si se amesteca continuu pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se adauga untul si se mixeaza pana este complet incorporat.  Crema se lasa la racit, acoperita cu o folie alimentara.

  1. Pregatirea blatului

Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul dupa care se adauga laptele si ingredientele uscate, cernute. Totul se amesteca cu o spatula sau cu un tel, fara a folosi mixerul. Se omogenizeaza cu miscari usoare pentru ca spuma de oua sa nu se lase.

Inainte de a pune blatul la copt, curatam merele si le dam pe razatoare. Puteti adauga si un praf de scotisoara, daca va place.

Blatul se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 180 grade pentru 5 -7 minute dupa care se aseaza compozitia de mere rase (merele trebuie bine stoarse ca sa nu lase suc). Blatul se testeaza cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.

  1. Montarea prajiturii

Cand blatul si crema sunt complet racite, putem trece la montarea prajiturii.

Peste blatul cu mere se aduga toata crema de vanilie, se uniformizeaza si se completeaza cu un strat generos de glazura de ciocolata. Tosca se da la frigider pentru 8 ore sau peste noapte, dupa care se poate servi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *