scuze

Sigur, e absurd sa credem ca putem avea orice, oricand doar pentru ca ne gandim si vizualizam. La fel de absurd este sa avem credinta ca totul se obtine cu greu. Ceva munca, determinare, centrare, sarguinta, rabdare, ritm sunt necesare insa asta ar fi sa fie disciplina. Scuze sa nu facem ceva se gasesc simplu, nu depunem nici un efort sa enuntam: “daca nu a fost sa fie inseamna ca nu este pentru mine” sau “e bine oricum si asa trebuie sa fie”…

Da, e bine oricum pentru ca in orice situatie gasim ceva pozitiv doar ca noi ne dorim ceva si atunci cand nu ne iese aruncam algoritmii de mai sus. Cum ar fi sa avem gandul, sa avem intentia, vointa si sa actionam cu ceva mai multa precizie si determinare si centrare in directia in care am intentionat? Si nu in ultimul rand, sa avem rabdare, sa lasam nitelus sa prinda radacini semintele pe care tocmai le-am plantat si sa nu le scoatem din pamant sa vedem ce se intampla cu ele.

Posibil sa nu se implineasca intentia noastra, sigur, e posibil sa “nu fie pentru noi” insa cum ar fi sa enuntam convingerea asta dupa o perioada de energie depusa in directia intentiei? Scuze gasim mereu. Exteriorul este mereu vinovat de neputintele noastre. Ce ne-am face daca nu am avea cui sa aruncam vina? Ar trebui sa ne asumam noi cam totul si, ce sa vezi “inseamna ca asa trebuie sa fie”.

Vechiul si noul…impreuna si nu prea

Se spune ca e bine sa dai afara vechiul pentru a face loc noului. Si e perfect adevarat. Daca te uiti intr-un dulap plin ochi cu haine, iti vine sa te gandesti de doua ori inainte sa mai cumperi ceva.

Si ajungi la concluzia ca mai bine faci un pic ordine, mai dai afara ceva vechi, de care te-ai folosit candva, ti-a fost bine, iti foloseste la fel de bine si acum dar, pentru ca se poarta ceva nou, trebuie musai sa faci schimbarea. Deci, dai afara ceva vechi pentru a face loc noului. Insa nu ai probat noul, stii numai ca e nou si ce e nou e si bun. Si schimbi, si schimbi, si vechiul nu mai asteapta sa fie schimbat si pleaca de buna voie. Dar ce te faci, daca noul nu intruneste calitatile vechiului? Nu-i nimic, schimbam si noul pe ceva mai nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *