Louise Hay

Pe Louise Hay am descoperit-o pentru prima dată în cartea Semnificaţia datei de naştere. Simetria ascunsă a datei de naştere îţi dezvăluie planul vieţii tale, într-o anumită librărie. Jean Haner, autoarea acestei cărţi face referire la afirmaţiile pozitive ale Louisei L. Hay.

Aceste fraze pozitive mi-au atras atenţia şi am căutat-o pe Louise pe internet. Mi-a plăcut foarte mult activitatea sa online, chiar m-am abonat la newsletter şi am apreciat pagina Hay House Daily Affirmation.

Louise Hay are o bogată activitate de consultaţă în domeniul „Științei Minții” și numeroase cărți publicate (dând click aici veți afla câteva titluri) care au ajutat o mulțime de oameni să conștientizeze anumite tipare limitatoare de gândire și să-și îndrepte domeniile din viață în care lucrurile nu funcționau așa cum își doreau.

Exemplu de afirmație vindecătoare

În cartea care a ajuns în mâinile mele și anume „Pot face acest lucru” (despre care puteți afla mai multe aici) autoarea subliniază că aceste afirmații pozitive funcționează doar atunci când credem cu tărie în puterea lor și când nu sunt subminate de alte gânduri negative, care din experiența și cercetările sale sunt mai multe decât cele pozitive.

Primul pas în vindecarea sinelui și a domeniilor de viață afectate de gândirea limitatoare este transformarea acestora în afirmații pozitive care au legătură cu acel aspect al vieții pe care dorim să-l vindecăm și/sau să-l îmbunătățim.

Iată câteva particularități ale afirmațiilor pozitive ca acestea să aibă un rol în viața noastă: se pot adapta pentru oricare persoană în funcție de nevoile reale manifestate de aceasta, sunt gândurile noastre predominante, nu conțin negații și nu se împărtăseșc altor persoane la început din simplul motiv că acestea pot diminua entuziasmul și credința în afirmații.

Acesta este sfatul Louisei cel puțin la începutul acestor practici, ulterior putând să împărtășim care este secretul îmbunătățirii relațiilor cu noi înșine și cu ceilalți dacă cineva ne cere această informație.

Potrivit credinței autoarei, orice dăruim în prezent se întoarce la noi în viitor. Astfel, cum ne asteptăm să proiectăm o viață frumoasă și armonioasă dacă gândurile noastre sunt preponderent negative?

Cartea in versiunea publicată în limba română

Louise Hay propune în cartea „Pot face acest lucru” 8 capitole fiecare având câteva pagini de explicație a modului în care funcționează acestea și mai multe afirmații potrivite pentru fiecare domeniu. Pentru fiecare capitol am ales un exemplu de afirmație pentru a vă face o idee despre ele. Iată cele 8 capitole alese de Louise Hay:

  • Sănătatea (Exemplu de afirmație din acest capitol: „Îmi împart echilibrat viața între muncă, odihnă și recreație”);
  • Iertarea (Exemplu de afirmație: „Sunt oricând gata de iertare plin de iubire și de bunăstare și știu că viața mă iubește”);
  • Prosperitatea: (Exemplu de afirmație „Banii care vin astăzi la mine mă bucură. Economisesc o parte din ei și cheltuiesc o altă parte”.
  • Creativitatea: (Exemplu de afirmație: „În fiecare zi fac ceva nou sau cel puțin diferit”);
  • Relațiile/Cuplul: (Exemplu de afirmație: Am un iubit/o iubită minunat/ă. Suntem amândoi fericiți și împăcați”);
  • Succesul la locul de muncă: („Bucuria pe care mi-o oferă cariera mea se reflectă în fericirea mea de ansamblu”);
  • Viața trăită fără stres: (Exemplu de afirmație: „Am încredere că pot face față oricăror probleme care pot apărea de-a lungul zilei”);
  • Respectul de sine: (Exemplu de afirmație: „Nu sunt nici nesemnificativ, nici măreț, și nu trebuie să îmi demonstrez nimănui valoarea”).

Pe lângă această întroducere în ceea ce puteți găsi în această carte simt nevoia de a împărtăși ceea ce a însemnat ea pentru mine. În primul rând m-a făcut să iau în serios că „pot face aceste lucruri” pe care am crezut nu sunt capabilă să le realizez.

Chiar dacă uneori în discursul meu apar cuvinte optimiste, minunatul meu creier găsește o metodă de a le pune la îndoială prin multiple scenarii dezastruoase. De aici vin situațiile neplăcute în care intru și pe care nu mi le doresc; gândurile mele despre un posibil viitor legat de ceva se îndeplinesc, pentru că toate cuvintele rostite și gândurile noastre se materializează.

Iată câteva convingeri limitatoare pe care le am și pe care trebuie să le transform:

  1. Nu sunt suficient de bună pentru a fi în acest loc/ Dacă mă aflu în acest loc înseamnă că sunt pregătită să fiu aici.
  2. Persoana aceasta nu dă credit muncii pe care o depun / Cum să stiu eu ce se află în mintea persoanei respective? Ceea ce trebuie să fac este să fiu autentică, iar oamenii și momentele potrivite vor ajunge la mine.
  3. Nu pot să scriu în acest moment pentru că nu am idei bune / Mă apuc de scris și le găsesc.
  4. Cu siguranță îi sunt antipatica acestei persoane si nu va ajunge vreodată să mă ia în serios/Când încep să gândesc astfel, mă comport așa și ajung la rezultatul pe care mintea mea l-a conceput.
  5. Trebuie să muncesc enorm pentru a ajunge să am viața pe care mi-o doresc /Oh, serios?!:)) Așa este, însă munca trebuie îmbinată cu activități recreative pentru o anumită armonie. În interiorul meu se găsește această informație, pentru că mi s-a demonstrat de câteva ori, dar încă nu o iau în seamă așa cum ar trebui.
  6. Nu poți face bani din pasiuni. Pasiunile sunt sacre, cer sacrificii și nu aduc neapărat venituri. Banii sunt facuți din activități care nu îți fac foarte mare plăcere/ Atunci de ce cei mai fericiți oameni câștigă bani din ceea ce știu cel mai bine să facă și din pasiuni?
  7. Nu voi fi capabilă să fac toate lucrurile pe care mi le-am propus/Și asta se întâmplă pentru că deja mi-am programat acest lucru;
  8. Nu sunt suficient de pregătită pentru a vorbi cu această persoană/ De ce am oportunitatea aceasta atunci?
  9. Nu merit să fiu în acest loc cu aceste persoane care au atât de multe calități. /De ce nu?
  10. Îmi place foarte mult să stau singură/ Foarte adevărat numai că cele mai frumoase amintiri și experiențe sunt în compania altor persoane.

Mă amuză însăși ideea de a face publice aceste frici și incertitudini ale mele, dar primul pas este conștientizarea, așadar acest lucru îmi clarifică ce am de îmbunătățit în relația cu mine și cu alte persoane.

De ce cred că îți va folosi să citești această carte? „Pot face acest lucru” scrisă de Louise L. Hay este una dintre acele cărți de self help (autoajutorare) pe o vei citi o dată, te vei întoarce la pasajele care rezonează cu tine și o vei recomanda și altor persoane pe care le vezi scufundându-se în propriile gânduri și tot pentru a răspândi un principiu regăsit aici: puterea de a dărui și a-i ajuta pe alți oameni.

Ceea ce trebuie să faci este să-ți creezi propriile afirmații și să nu-ți faci griji în privința modului în care acestea se vor îndeplini, căci universul are propriile tehnici de a le face să prindă viață și pe care tu nu le cunoști. Louise Hay și alți autori cred că sentimentul pe care-l transmiți și modul în care te simți se amplifică și aduce mai mult din ceea ce ai cerut.

Iar tu nu vrei teamă, lipsuri și insecurițăți, tu îți dorești iubire, apreciere, sănătate mintală, psihică și alte lucruri pozitive. În categoria spiritualitate, ezoterism și dezvoltare personală de pe site-ul Libris poți cumpăra această carte pentru tine sau o poți oferi unui prieten/cunoscut care are nevoie de sprijin. Îți doresc tot ce-ți dorești și lectură plăcută!

De corina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *