depresie de Valentine`s Day

Primesc deja pe e-mail tot felul de oferte, newslettere cu referire la Valentine’s Day, ceea ce mă determină să am o reacţie pe blog vis a vis de acest subiect.

Valentine`s Day este genul de sărbătoare care poate să îţi provoace frustrări mult mai mari decât unui copil care nu a primit niciun cadou de la Moş Crăciun sau poate să-ți aducă fericirea și validarea de care ai nevoie. Dar ca orice sărbătoare are „darul” de a-ți scoate peri albi pentru că te stresezi mult prea mult pe tema asta.

Forever. Forever? Forever Ever. Forever Ever?

Ce se poate întâmpla de V day? Iată câteva scenarii:

Dacă ești în cuplu ai toate șansele să te cerți cu persoana de lângă tine pentru că fie nu-ți împlinește așteptările, fie că are „febra V day” și tu n-o ai.

Dacă ești singur este foarte posibil să ajungi în „butoiul cu melancolie” pe motiv că nu ai parte de dedicațiile la radio, inimioarele și tot ce ține de V day;

Dacă ești singur și pe deasupra foarte disperat o să vrei neapărat să te prinzi în „hora dragostei”. S-ar putea să te alegi cu o persoană care nu are nicio legătură cu ceea ce îți dorești de fapt, dar acest lucru îl vei realiza mai târziu.

Sunt și șanse să-ți iasă schema cu găsirea unui valentin/valentină de „sărbătoarea dragostei”. Acestea sunt de 50%, așadar dacă chiar vrei asta fă ce crezi că te ajută să reușești!

Am observat de asemenea câteva direcții privind V day:

  1. Sunt oamenii care susţin această zi şi se pregătesc intens ca să facă parte din acest val. Aceștia sunt preferați de comercianți și prestatorii de servicii care „înlesnesc” dragostea. De fapt, sunt publicul lor țintă chiar;
  2. „Naționaliștii”- care cred cu tărie în „Dragobete” și care de obicei nu îi înghit pe susținătorii V day, sau importatorii de tot ce e cool în afara țării. Dacă ai intrat în conflict cu unul dintre aceștia nu vei ieși prea bine din asta.
  3. Persoanele Anti V day care se duc la petreceri cu tematică anti V day sau care nu fac nimic să ducă mai departe practicile cu „lipici”. O să-ți explice pe larg de ce nu îndrăgesc sărbătoarea. De obicei sunt convingători.
  4. Cei care se ies afară, nu au habar ce dată e și nu înțeleg de ce la toate radiourile au muzică de tip „Magic Fm”, de ce e plin de inimioare, de ce majoritatea oamenilor au flori și pungi de cadouri în mână. Confuzia nu durează mult, căci se vor găsi întodeauna persoane care să le explice de ce e atât de multă dulceață în jur.

Personal cred că V day este un mijloc prin care te intoxici cu ideea de „sărbătoare a dragostei”. Spre exemplu atunci când eram adolescentă citeam articole cu „lenjeria potrivită pentru V day”, ”cadouri grozave pentru V day”, „destinația perfectă de vacanță pentru V day”, „machiajul ideal pentru V day” etc, ceea ce mă îmi dădea o stare de angoasă.

Ştiam că este ceva în neregulă cu acest lucru deoarece în loc să mă bucure mă întrista.

De ce trebuia să existe doar o zi în care e celebrată iubirea când toate au potenţialul de a deveni zile dedicate acesteia?Adică nu ar fi drăguţ să avem 365 de zile ale iubirii?

De corina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *