De ce urăsc Valentine's Day

Voi fi foarte subiectivă în această postare. Cred că a început în adolescență și fenomenul s-a repetat în fiecare an. Fiind influențată de publicații „remarcabile” pentru adolescenți precum „Cool Girl” și trecând treptat la Cosmopolitan, Glamour și alte reviste destinate femeilor mi se părea că V Day chiar înseamnă ceva.

Iar faptul că de fiecare dată, dar de fiecare dată se întâmpla ceva și nu eram în cuplu în această perioadă sau suspinam după vreun „ființ” la care se ajunge greu, că altfel nu e interesant, mă făcea să cred că e ceva în neregulă cu mine.

Apoi, o dată cu vârsta am început să înțeleg că la fel ca și Moș Crăciun, Iepurașul de Paște și alte personaje mirifice, Cupidon există doar ca să-i ajute pe oameni să cumpere lucruri urâte, pe care în mod normal nu le-ar cumpăra.

Dar la presiunea societății și de teama de a nu rămâne singuri cumpără inimioare de pluș, trandafiri roșii parfumați, prăjituri în formă de inimă. By the way, știți ce formă are inima? Nu are nicio legătură cu prăjitura cu multe e-uri pe care o cumpărați de la cofetărie:)).

Îmi place Moș Crăciun, îmi plac alte personaje create de mintea umană și nici nu sunt supărată că sunt folosite în scop comercial, dar lui Cupidon îmi vine să-i înfig o săgeată în inimă și să dispară pentru totdeauna.

V-ați întrebat de ce Fifty Shades of orice apare doar în preajma acestei sărbători mirobolante? Ei bine, este pentru fetele singure care suspină după modele ideale care nu există; Dacă îți scoți ochii din telefon și căștile din urechi vei vedea despre ce vorbesc. Oamenii aceștia din jurul nostru sunt plini de imperfecțiuni, ca noi de altfel.

Doar că între unii există un soi de armonie, care-i determină la un moment dat să facă parte dintr-un cuplu. Sau de ce iubiții voștri care nu vă cumpără în mod normal chestii, apar cu niște monstruozități exact în această zi? Ei bine, ca să mă cenzurez le e frică să rămână singuri, mai ales că pentru unii este destul de greu să găsească o parteneră și atunci, fac acest compromis.

Iar asta o văd pe fețele celor care cumpără tot felul de obiecte nefolositoare:)) E puțin amuzant și trist în același timp.

Un alt motiv pentru care detest această sărbătoare din toată ființa este că, întrucât mă descurc să deslușesc limbajul semnelor destul de bine văd prea multă prefăcătorie în jur, prea multă prefăcătorie.

Adică oamenii aceștia, unii dintre ei se poartă îngrozitor cu iubiții/ iubitele și din senin parcă sub influența Magic Fm, „Love is in the air”, ( și nu mă înțelegeți greșit, aceasta este una dintre aceste melodii siropoase pe care le ador la fel ca și „When you say nothing at all”, nu mă întrebați de ce) totul e roz, plin de vată de zahăr roz și alte obiecte mirobolante pe care atunci când le vezi te întrebi cum vreodată cineva în viața aceasta s-a gândit să le creeze.

În fine, ați înțeles. Cred că am fobie de perne imprimate cu fața unei persoane, chestii de pluș care parcă urlă la mine și toată șarada aceasta ieftină.

Excursii, poeme de dragoste, melodii la radio, modul în care arată strada și gesturile din jurul meu mă fac să vreau să ies afară pe 15 februarie atunci când trandafirii au fost măturați de pe stradă și lumea se pregătește de Dragobete, care îmi place pentru că are și alte semnificații, legate de natură și muncile agricole, dar aceste informații nu sunt cunoscute de majoritatea oamenilor.

Închei prin a spune că sărbătoarea dragostei este în fiecare zi, și o voi repeta până când toți oamenii din jurul meu vor înțelege că e ok să oferi îmbrățișări gratuite, daruri către alți oameni doar pentru că li se potrivesc anumite obiecte și gesturi, cuvinte frumoase aruncate înspre ei care să estompeze negativitatea din jur.

E foarte drăguț să oferi aceste gesturi de iubire în fiecare zi pentru că un compliment, o vorbă drăguță sau un mini cadou poate schimba starea de spirit a unei persoane, așa că scutiți-mă cu Ziua Îndrăgostiților pentru că eu am 365 de zile destinate iubirii pentru că e printre cele mai frumoase și profunde sentimente pe care le-am întâlnit. Cu drag către cititorii Beautitudine vă trimit două găleți de iubire și un ocean de energie pozitivă. Vă pup!

De corina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *