rochii-in-functie-de-forma-corpului

Femeile au toate formele și dimensiunile, deci cum găsiți haine care să scoată în evidență tipul dvs. specific de corp? Cheia este să vă cunoașteți proporțiile și să folosiți moda pentru a vă accentua cele mai bune atuuri – și a ascunde orice altceva!

Identificați-vă tipul de corp.

Stabiliți ce tip de formă are corpul vostru. Fiți atente la formele voastre. Uitați-vă la cum se armonizează bustul, talia și șoldurile.

 • Tipurile de corpuri de mai jos descriu corpurile femeilor, nu ale fetelor care nu au trecut prin pubertate. Deși uneori este posibil să se determine tipul de corp înainte de maturitate, numai după creșterea bustului, șoldurilor și așa mai departe, va deveni evident.
 • Măsurați dimensiunile bustului, taliei și șoldului. În funcție de dimensiunea fiecărei părți (în inci), puteți determina ce formă are corpul dvs. pentru a găsi haine care se potrivesc corect.
 • Nu există un tip de corp „cel mai bun” sau „cel mai rău”. Un anumit tip poate fi la modă în zona dvs în mod special, în această perioadă în timp, dar acest lucru nu înseamnă că tipul dvs. de corp este „rău”.
 • Toate tipurile de corp au pro și contra. Cunoașterea tipului tău de corp înseamnă să știi să te îmbraci pentru a arăta cât mai bine.
 • Chiar și corpurile modelelor din modă se încadrează într-una din aceste categorii.

Vedeți dacă aveți un corp în formă de măr.

Descrisă în general drept „top-heavy”, această formă o au aproximativ 14% dintre femei, formă la care bustul este cu trei sau mai mulți centimetri mai mare decât șoldurile. Doar uitându-te în oglindă, poți vedea dacă ai corpul în formă de măr.

corp-in-forma-de-mar

 • Membre subțiri, în special brațele, dar umerii largi sunt de obicei o caracteristică puternică a acestui tip de corp.
 • Greutatea este concentrată în jurul mijlocului și pieptului tău, oferind uneori aspectul unui bust mai mare și a stomacului proeminent.
 • Dacă aveți în mod natural un bust mai mic, atunci greutatea se poate aduna în jurul mijlocului.
 • Chiar sub partea de mijloc, linia taliei poate fi mai puțin definită, dând astfel naștere descrierii „grele” a acestui tip de corp.
 • Deși partea de sus poate fi mai mare, picioarele ar trebui să fie mai subțiri.

Observați dacă aveți corpul de tip „pară

Dacă sunteți opusul unui corp de tip măr înseamnă că ai un corp de tip pară. Aceasta este mai mare în partea de jos (sau un triunghi) și este întâlnit la aproximativ 20 la sută dintre femei, acestea având șoldurile semnificativ mai mari decât bustul.

 • Veți observa dacă acesta este tipul vostru de corp destul de rapid, examinând partea inferioară a corpului vostru: șoldurile, coapsele și uneori spatele este mai vizibil.
 • Umerii sunt mai înguști, înclinați și nu sunt la fel de largi.
 • De obicei este descris ca fiind corpul cel mai voluptos. Este simplu de remarcat doar uitându-vă la picioarele voastre, deoarece acestea sunt uneori vizibil mai mari, musculare și mai pline în comparație cu restul corpului vostru.

Vedeți dacă aveți un tip de corp drept/dreptunghiular

Aproximativ 46 la sută dintre femei au această formă în care talia este aproximativ aceeași cu șoldurile și bustul. Silueta ta nu este la fel de curbă ca cea la corpul în formă de pară sau măr. În schimb, veți arăta destul de drept cu umerii plați.

 • Spre deosebire de cele două tipuri de corpuri anterioare; cea mai bună modalitate de a determina un tip dreptunghiular este măsurarea. La măsurare, veți observa că talia este cu unu-opt centimetri mai mică decât bustul.
 • Stând drept, nu trebuie să observați curbe semnificative în jurul zonei taliei.
 • Cutia toracică va defini cea mai mare parte a formei dvs., deoarece nu va exista o definire a taliei pentru a adăuga forme.
 • În ciuda faptului că aveți un corp dreptunghiular, este posibil să aveți, totuși, un fund bombat (similar cu cel de la corpul în formă de pară) sau un piept mai mare sau câteva kilograme în plus în jurul mijlocului.

Observă dacă ai un corp în formă de clepsidră

Aceasta este cea mai puțin obișnuită, regăsindu-se la doar 8% dintre femei. Măsurătorile șoldului și ale bustului sunt de obicei egale, cu talia îngustă.

rochii-pentru-forma-clepsidra

 • Caracteristica definitorie a corpului de clepsidră este o talie definită în mod semnificativ, cu partea de sus și de jos mai mult sau mai puțin proporțională.
 • Formele de clepsidră tind să fie „curbate” atât în ​​partea de sus, cât și în partea de jos.
 • Puteți avea totuși un corp de clepsidră, chiar și atunci când: brațele superioare sunt ușor cărnoase, umeri cu aspect mai larg sau un fund ușor mai bombat.

Știți că forma corpului este în mare parte predeterminată, dar poate fi modificată oarecum prin dietă și exerciții fizice.

Genetica ta determină modul în care se repartizează grăsimea corporală pe corpul tău; și acest lucru nu poate fi modificat. Cu toate acestea, dacă nu aveți o greutate excesivă, tipul dvs. de corp nu va fi la fel de exagerat sau evident. Femeile subțiri arată mai asemănător între ele decât femeile obeze.

 • Nu puteți „Reduce colăceii”. Tonificarea unei anumite părți a corpului este posibilă – puteți face exerciții de bază pentru a ajuta la aplatizarea mușchilor abdominali. Dar corpul tău nu o va face într-un singur loc. La femei, schimbarea este cea mai dramatică în jurul pieptului, șoldurilor și posteriorului, indiferent dacă doriți să se întâmple sau nu.
 • Nu puteți „mări masa musculara”. Tonusul muscular poate fi crescut și poate face diferența estetică. Făcând exerciții pentru piept sau folosind creme de piele nu vă va face bustul mai mare. În timp ce exercițiile pentru piept modelează și tonifiază linia bustului, acest fapt nu va crește țesutul mamar.
 • Anumite tipuri de corp au o predispoziție pentru a depune sau a pierde în greutate în anumite zone. De exemplu, o femeie care are corp în formă de clepsidră va tinde să se îngrașe sau să slăbească în bust și șolduri, și nu în talie. Dar o femeie care are corpul în formă de măr va tinde să depună pe șolduri și nu atât la ​​bust – chiar dacă este aceeași greutate corporală.
 • Antrenamentul cardio și alergatul de rezistență sunt utilizate cel mai frecvent pentru a modifica tipurile de corp. Știind dacă pe corpul dvs se depune mai ușor grăsimea sau slăbiți mai repede, puteți crea un plan de exerciții care să răspundă nevoilor dvs. corporale.
 • Nu uitați că hainele sunt menite să vă evidențieze corpul, așa că aveți grijă atunci când alegeți haine. Chiar și un model cu un tip de corp „ideal” nu va arăta bine în orice. Când un designer creează o ședință foto sau o prezentare de modă, alege modelul care reprezintă cel mai bine hainele … modelele nu sunt interschimbabile.
 • Cum a evoluat tipul ideal de corp de-a lungul istoriei. În America, în perioada victoriană, ”Clepsidra” reprezenta perfecțiunea și a obligat femeile să poarte corsete pentru a obține acel aspect. În anii ’20, corpul ideal al femeii era tipul „dreptunghiular” băiețesc care le impunea femeilor să poarte brâuri și să aplatizeze piepturile mai mari.
 • Diferite culturi și subculturi au o viziune diferită asupra formei ideale de corp. O femeie afro-americană din America poate fi lăudată pentru un posterior rotund, cu formă rotundă. Cu toate acestea, aceeași calitate la o femeie din Japonia poate să nu fie la fel de apreciată.

Fii atentă la genetica ta.

Genele familiei joacă un rol important în tipul tău de corp. Uită-te la alte femei din familia ta pentru a vedea o tendință comună. Dacă femeile din familia ta tind să aibă un anumit tip de corp, șansele sunt mari să arăți și tu la fel. Amintiți-vă, nu este doar familia mamei, ci și cea a tatăl tău!

Alege îmbrăcămintea în funcție de fiecare tip de corp

 1. Îmbrăcăminte pentru corpul în formă de măr. Pentru a te îmbraca cu succes pentru acest tip de corp, trebuie să îndepărtezi atenția departe de mijlocul tău și să porți haine pentru a accentua alte părți.
 • Urmărește-ți linia corpului și păstrează detaliile pe partea superioară și mai puțin pe partea inferioară a corpului. Cu acest tip de conformație este ușor să porți cămăși, bluze sau rochii cu anchior ușor în V, fără a părea prea sofisticată.
 • Distrageți atenția de la talie și umeri/brațe (purtați mâneci lungi) și atrageți atenția asupra bustului și gâtului (de exemplu, cu decolteu in formă de V).
 • Alegeți pantalonii evazați în locul pantalonilor drepți sau subțiri și pentru a ajuta la echilibrarea umerilor largi și/sau a corpului mai plinuț în partea superioară. Purtați nasturi chiar sub linia șoldului pentru a distrage atenția de la mijlocul dvs.
 • Evitați rochiile și curelele care vă atârnă pe talie. Acest lucru va accentua cel mai probabil curbele pe care poate nu doriți să le afișați.
 • Dacă doriți, purtați tricouri care se ascundă formele care vreți să nu se vadă.
 • Îmbunătățește o caracteristică care este în partea de jos sau o puteți acoperi cu culori închise.

Utilizați aceste sugestii ca un ghid, nu reguli. Stilista de modă și consultantă de imagine Christina Santelli spune: „Găsirea pieselor care ți se potrivesc este cu adevărat despre încercare și eroare. Unii oameni cred că nu pot purta anumite lucruri din cauza tipului lor de corp, așa că nu le încearcă niciodată. Ca stilist, îmi  place să îmi încurajez clienții să fie deschiși la ceva ce nu ar fi avut în vedere și de multe ori sunt plăcut surprinși. „. Pentru modele de rochii mărimi mari va recomand magazinul lizzetstore.ro.

 1. Ce să purtați pentru un tip de corp în formă de pară. Trucul pentru a te îmbrăca la acest tip de corp este de a purta orice lucru care mărește în zona umerilor și zona bustului. Păstrați atenția asupra părții superioare a corpului, minimizând jumătatea inferioară.
 • Dacă aveți un tip corp în formă de pară, există lucruri pe care le puteți face pentru ca șoldurile și fundul să pară mai mici, dacă doriți ca ale celorlalte să pară mai mari!
 • Echilibrează-ți partea superioară cu partea inferioară. Încercați să purtați tricouri care vă scot în evidență un pic mai mult umerii.
 • Evitați pantalonii sau colanții care vă îngustează picioarele.
 • Purtați un sutien care să mărească sau să facă bustul să arate mai bine.
 • Purtați pantaloni strânși pe picioare sau ușor evazați cu tocuri. Pantalonii skinny care se mulează pe glezne îți pot face partea inferioară a corpului să ia aspectul unui triunghi cu susul în jos. Pantalonii evazați pot face ca picioarele să arate foarte groase, crăcănate, in comparație cu partea duperioară a corpului.
 1. Îmbrăcăminte pentru un corp drept sau dreptunghiular. Cu acest tip de corp, este posibil să aveți un corp lung, subțire, care tinde să nu aibă forme. Este uneori denumit un profil „băiețesc”. Scopul tău este să porți haine care să scoată în evidență profilul tău subțire, să delimiteze ca să-ți creeze silueta și să formeze curbe care se mișcă în sus și în jos din zona taliei.
 • Dacă aveți acest tip de corp, puteți „ciupi” din talie pentru a exagera formele. De exemplu, adăugați o centură rochiei.
 • Adăugați volănașe și încrețituri pentru a adăuga textură, volum și feminitate hainelor tale. De exemplu, o rochie cu multe detalii adăugate la bust va da adesea „mărime” acolo și face ca zona să arate puțin mai mare.
 • Evitați îmbrăcămintea pentru bărbați. De exemplu, îmbrăcarea în blugi largi și haine cu aspect sportiv te va face să pari „unul dintre băieți” și nu o potențială iubită. În schimb, optează pentru blugi skinny care sunt făcuți pentru tipul tău de corp și poartă îmbrăcăminte sportivă pentru femei la ieșirile tale.
 • Poartă mult fuste scurte și dresuri strălucitoare pentru a profita la maximum de picioarele tale grozave. De asemenea, vor adăuga mai multă formă unui corp drept.
 • Folosiți lenjerii modelatoare. Un tip de corp dreptunghiular beneficiază de modelarea lenjeriei de corp. De exemplu, un sutien care adaugă o dimensiune cupei vă va echilibra caracteristicile unghiulare, fără prea mari eforturi.
 1. Cum să vă îmbrăcați dacă aveți un corp în formă de clepsidră. Evitați orice lucru care vă face să arătați „îndesată”! Aveți curbe admirabile, așa că îmbrățișați-le.
  • Folosiți talia ca punct focal la îmbrăcare. Acest lucru înseamnă să purtați haine și accesorii perfecte în jurul celei mai subțiri părți a taliei. Direcționând atenția aici vă va face formele să iasă în evidență și mai mult.
  • Îmbrăcați-vă pentru a vă scoate în evidență curbele frumoase urmând conturul corpului. Îmbrăcămintea pe corp evidențiază de obicei mai bine formele. Îmbrăcămintea fără model sau cu dreaptă tinde să se concentreze prea mult asupra bustului și face ca formele de clepsidră să te facă să pari grasă sau însărcinată.
  • Echilibrează-ți partea superioară și cea inferioară, în timp ce îți accentuezi talia. Atrageți atenția asupra taliei cu curele și rochii mărimi mari care se strâng la mijloc.
  • Femeile cu forme pot ajunge să expună prea mult bustul. Dacă un decolteu este prea adânc sau este necorespunzător, lăsați acele haine pe suport.
  • Evidențiați-vă bustul. Dacă aveți o formă de clepsidră, probabil aveți bustul mai mare; Principala ta preocupare ar trebui să fie să porți un sutien de susținere, astfel încât pieptul tău să arate provocator, nu flasc și lăsat.
  • Îmbrăcați rochii mărimi mari și topuri cu anchior în ​​V. În timp ce multe decoltee funcționează bine pentru femeile bine dotate, decolteurile în V sunt de obicei destul de avantajoase. Doar asigurați-vă că nu arătați mai mult decolteu decât este adecvat situației.rochii-de-seara

 

Sfaturi

 • Indiferent de tipul tău de corp, a face picioarele să pară mai lungi este, în general, benefic.
 • Dacă ești o femeie minionă (scurtă și subțire), evită paltoanele întregi și rochiile maxi – te vor afunda doar. Alege jachete scurte, pantaloni scurți și rochii mini pentru a-ți păstra alura minionă în proporție perfectă.
 • Purtând o singură culoare sau dungi verticale te vor face sa arăți mai inaltă. Încercați și tocuri înalte! Dau senzația de alungire a picioarelor.
 • Alegeți-vă un sutien profesionist; vă vaschimba viața și vă va face pieptul să arate fantastic!
 • Luați în considerare toate opțiunile dvs. Nu vă grăbiți să refuzați ceva, deoarece nu sunteți obișnuită să-l purtați. Ieșiți din când în când din zona voastră de confort!
 • Alegeți cu atenție culorile și modelele. Dacă doriți să vă ascundeți formele, colăceii sau grăsimile, purtați culori solide întunecate (negru, bleumarin, violet închis) peste ele.
 • Purtați culori sau modele luminoase pe punctele dvs. fierbinți pentru a distrage atenția de la punctele dvs. cu probleme!
 • Rochiile sau topurile care se înfășoară în talie și încrucișează peste piept sunt o idee bună doar dacă ai un bust amplu; în caz contrar, poate face ca bustul tău să pară disproporționat de mic (dacă ai formă de pară) sau pieptul și umerii să arate plate și pătrate (dacă ai corpul drept).
 • Dacă aveți abdomenul plat și nu sunteți timide în a-l arăta, tricourile tăiate vă vor face pieptul un pic mai mare în raport cu talia.
 • Tricourile cu umerii mari arată cel mai bine fetele care au corpul în formă de clepsidră și cele care au corpul drept, în timp ce bluzele pe gât arată bine la fetele care au corpul în formă de para sau măr.

De corina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *