Creatorul de conţinut

Pentru colaboratorii tăi eşti persoana care poate să scrie orice indiferent de subiect cu documentarea necesară bineînţeles. Eşti maestru al cuvintelor, ştii cum să scrii pentru a pune în valoare un produs, un serviciu, o persoană, un eveniment şi să te faci remarcat datorită stilului personal de scris.

Pentru unii dintre prietenii şi câţiva membri din familia ta eşti rătăcitul care speră ei că va reveni cu picioarele pe pământ după ce se va lovi de „viață” și tot ce presupune ea. Dar cine ești tu și de ce probleme te lovești zilnic?

  1. Ești individul pasionat de scris care uneori nu găsește sinonimele potrivite pentru textul pe care vrea să-l scrie. Și mai ești cel care găsește mereu o soluție pentru acest impas.
  2. Ești cel care are preferințe pentru anumite domenii de scris și care totuși încearcă și altele doar din dorința de a se perfecționa și a-și pune creierul „la treabă”.
  3. Ai cel puțin un viciu asociat creației de conținut scris. Poate bei cafea, alcool, fumezi, iei tot felul de pastile care să te stimuleze creativ. Probabil că le faci pe toate sau cel puțin ai încercat diverse doar pentru a-ți ridica nivelul de calitate al scriiturii.
  4. Un cuvânt, o melodie, un fragment dintr-o discuție are darul de a-ți oferi noi idei vis a vis de un proiect sau articol la care lucrezi. Deseori acest lucru se întâmplă exact în momentul în care erai pregătit să renunți. Trebuie să recunoști că niciodată nu abandonezi cu adevărat un proiect, ci îți oferi timp pentru a găsi o soluție mai bună pentru ceea ce scrii în momentul respectiv.
  5. Te-ai gândit de câteva ori să renunți și să te reorientezi spre ceva care să-ți ofere un trai mai bun. Ceea ce nu știai e că poți face lucruri în paralel, dar să renunți la scris atunci când deja ai dat de gustul lui e dureros. Te va râcâi, te va obseda, te va face să tremuri ca un om aflat în perioada de dezintoxicare și-i vei face loc de bunăvoie să se întoarcă acolo unde a fost de la bun început, în tine. Așa că lasă-i un pic de spațiu să se manifeste.
  6. Se întâmplă să pierzi anumite idei bune de conținut pentru că nu ai fost inspirat să le notezi, așa cum mi s-a întâmplat mie chiar în acest moment.
  7. Probabil ai un loc preferat în care îți vin tot felul de idei mai ușor decât în mod normal. E posibil să ai și un moment al zilei, o oră în care să funcționezi mai bine ca de obicei. De exemplu atunci când mă întorc de la duș se revarsă asupra mea o serie de gânduri care pot deveni un bun material de scris. Noaptea lucrez mai bine la chestiuni de ficțiune, dimineața mă pot concentra să scriu lucruri tehnice sau care presupun documentare, iar pe la ora 16:00 am impresia că nu funcționez ideal pentru scris.

Mai sus am reușit să identific câteva caracteristici ale creatorului de conținut scris. În câte dintre ele te regăsești? Scrie-mi mai multe despre obiceiurile tale și problemele întâmpinate în timp ce scrii în secțiunea de comentarii!

De corina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *