Uleiul de alune este foarte apreciat in gastronomie, regasindu-se ca ingredient important in multe retete pe baza de carne sau in salate. Datorita continutului de vitaminte, acest tip de ulei si-a gasit multiple utilizari si in cosmetica, fiind inclus in compozitia produselor de ingrijire a tenului.

Cum se obtine uleiul de alune?

Uleiul de alune este obtinut prin presare la rece, pentru a-si pastra integral calitatile. Fiind bogat in vitamina E, intra imediat in profunzimea epidermei, fara a lasa senzatia de piele unsuroasa. Spre deosebire de alte uleiuri, cel de alune poate fi utilizat pentru toate tipurile de ten. De exemplu, este eficient atat pentru tenul mixt si gras, cat si pentru cel sensibil si degradat. Prin continutul de vitamine (A si E) si acizi grasi nesaturati, ofera rezultate bune in tratarea iritatiilor pielii uscate si sensibile, oferindu-i suplete si stralucire. De asemenea, uleiul are si o remarcabila actiune anti-imbatranire. In plus, este benefic pentru diminuarea vergeturilor si cicatricilor, oferind pielii elasticitate.

Utilizarile uleiului de alune

Nu in ultimul rand, uleiul de alune este apreciat pentru rezultatele excelente in tratarea unor afectiuni cutanate, cum ar fi: eczeme, acnee (regleaza excesul de sebum), cuperoza si pete pigmentare. De pilda, dermatocosmeticele din gama Dermacos Anti-Spot sunt destinate ingrijirii tenului cu pete sau cu probleme de decolorare. In compozitia produselor se gasesc ingrediente active revolutioare, cum ar fi: SEPIWHITE (o combinatie de aminoacizi naturali,= aloe vera, extract de ginseng, extract de rozmarin, vitamina A, vitamina E si ulei de alune), ce inhiba producerea melaninei, si SEPICALM (aminoacid combinat cu nufar alb), cu efect calmant, antiinflamator si de inhibare a producerii melaninei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *