Vitamina P este recunoscuta pentru faptul ca normalizeaza permeabilitatea vaselor sangvine si rezistenta lor. Facand parte din grupul flavonelor, ea actioneaza sinergic cu vitamina C, careia ii asigura o absorbtie mai buna, impiedicandu-i totodata distrugerea prin oxidare.

Vitamina P se gaseste in fructe si legume proaspete (maces, coacaze, varza, spanac, ardei dulce) drojdie alimentara si de bere. De asemenea, se mai gaseste si in cojile unor fructe, precum: lamai, mandarine, portocale etc. Carenta de vitamina P duce la slabiciune generala, dureri in membrele inferioare la mers si hemoragii cutanate. Tulburarile de permeabilitate capilara se datoreaza scaderii tonusului vaselor capilare. Vitamina P este utilizata in tratamentul curativ sau profilactic al starilor hemoragipare.

Carenta de vitamina P poate fi progresiva daca alimentatia este deficitara. Complicatiile grave sunt hemoragiile retiniene sau cele cerebrale. Aceasta carenta se manifestea si prin spargerea vaselor capilare (fragilitate capilara). Produsele dermatocosmetice care contin vitamina P ajuta la intarirea peretilor vaselor de sange. Din aceasta categorie face parte si crema anticuperoza de noapte Dermacos. Avand ca ingrediente active vitamine (C, P, E), acid folic, acid hialuronic, D-pantenol, crema intareste peretii vaselor de sange, prevenind spargerea lor. In plus, creste imunitatea sistemului vascular impotriva factorilor externi, calmeaza si previne aparitia de noi zone afectate, hraneste si regenereaza pielea, redandu-i culoarea si prospetimea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *