Ieftine si la indemana oricui, taratele de grau se numara printre cele mai importante remedii naturale, cu rezultate pozitive in tratarea multor afectiuni. Datorita complexului de vitamine si minerale, cu efecte benefice asupra pielii, taratele de grau intra in compozitia unor produse cosmetice pentru ten si corp.

Taratele rezulta din macinarea boabelor de grau si sunt separate de faina prin cernere. In vremuri indepartate, tarata de grau era folosita ca hrana pentru animalele din gospodarie si la prepararea borsului. Fiind nevoiti sa-si trateze singuri bolile de care sufereau, oamenii au folosit tarata ca leac, avand in vedere ca medicamentele de sinteza inca nu se produceau sau nu le erau accesibile.

Puterea tamaduitoare a taratei se explica prin continutul mare de vitamine din complexul B, minerale, magneziu, potasiu, sodiu, sulf, siliciu, mangan, fibre alimentare (celuloza), calciu si aminoacizi. Astfel, taratele regleaza digestia, sunt emoliente, laxative, nutritive, remineralizante, reconfortante si tonic general.

Taratele de grau sunt foarte bune pentru ten. Mastile cosmetice cu tarate au efect de peeling. Aceste masti ajuta la eliminarea punctelor negre, indepartarea celulelor moarte si curatarea tenului, redandu-i luminozitatea. Apa de tarate curata pielea in profunzime, ii reda stralucirea si tineretea, o catifeleaza. Exista mai multe tipuri de produse cosmetice care au in compozitie tarate de grau. De exemplu, uleiul de baie Ylang-Ylang Magic SPA confera o senzatie de liniste si destindere. Uleiul de ylang ylang scade tensiunea nervoasa si are efect de calmare, iar taratele de grau si complexul de hidratare lasa pielea catifelata si delicata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *