Ce sunt abilitatile transferabile? Sunt abilitatile pe care le putem folosi in diferite arii din viata noastra. Ne-am obisnuit sa ne gandim la abilitati transferabile doar atunci cand ne referim la profesie, cand aplicam pentru un loc de munca, pentru o schimbare de cariera.

Vestea buna este ca noi avem déjà o paleta larga de abilitati transferabile, dezvoltate pe parcursul vietii, la scoala, acasa, in viata sociala… Majoritatea schimbam, de-a lungul vietii, cel putin doua, trei locuri joburi. Plecam de la un job la altul cu o parte dintre abilitati.

Un exemplu potrivit si concludent: abilitatile organizationale, comunicarea, operarea pe calculator, limbile straine, rezolvarea de probleme….

V-ati gandit ca acestea sunt abilitati transferabile? Obisnuim sa ne gandim la lucruri complicate, la definitii pompoase si grele. Un alt exemplu clar: vreti sa schimbati locul de munca si chiar si ocupatia. La actualul loc de munca sunteti operator call center. Care ar fi abilitatile transferabile? Comunicarea, operarea pe calculator, rezolvarea de probleme, limba straina….continuati voi. Toate acestea va ajuta la completarea CVului si cresterea increderii de sine. Veti aseza pe hartie multe informatii pretioase despre voi, informatii carora poate nu le-ati acordat atentie:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *